Zagen

In zowel de hout- als metaalbewerking is zagen een veel voorkomend werkzaamheid. Waar in het verleden het gebruik van zaagbladen beperkt was tot een handvol materialen, biedt Abrado momenteel voor een groot aantal verschillende materialen een geschikt zaagblad. Van hout tot metaal, en van laminaat tot tegels, voor elk materiaal is er een gespecialiseerd zaagblad beschikbaar. Abrado biedt zowel decoupeerzaagbladen en reciprozaagbladen, als diamantzaagbladen. Bekijk nu welk zaagblad het meest geschikt is voor jouw werkzaamheden.


decoupeerzaagjes
recipzozaagjes
diamantzaagbladen

328 artikelen

328 artikelen

Wat is een zaagblad?

Een zaagblad is het deel van de zaagmachine die gebruikt wordt om verschillende materialen en objecten door te snijden. Zaagbladen zijn verkrijgbaar in diverse vormen, maten en materialen, elk geschikt voor verschillende specifieke toepassingen. De vertanding en diameter van een zaagblad zijn van invloed op de toepassingsmogelijkheden en precisie waarmee een zaagblad gebruikt kan worden. Zo zorgt een grove vertanding voor dat je gemakkelijk door dikker plaatmateriaal snijdt. Een fijne vertanding zorgt er juist voor dat je met uiterste precisie hout kan bewerken.

Soorten zaagbladen

Er zijn een aantal verschillende soorten zaagbladen. De meest voorkomende zaagbladen zijn de reciprozaagbladen, decoupeerzaagbladen en diamantzaagbladen. Elk zaagblad heeft zijn eigen unieke eigenschappen en is geschikt voor andere toepassingen. De grootste verschillen in de soorten zaagbladen zit vaak in de diameter van het zaagblad, de vertanding van het zaagblad, en de toepassing waarvoor het zaagblad gebruikt kan worden.

Wat is het beste zaagblad?

Het kiezen van het juiste zaagblad voor jou werkzaamheden is cruciaal voor het behalen van beste resultaten. Er zijn veel verschillende zaagbladen met variërende toepassingen van het zagen van hout tot het bewerken van metaal en kunststof. Voor het gebruik van zaagbladen in de houtbewerking of metaalbewerking zijn hele andere kenmerken van belang. Daarom hangt het beste zaagblad voor uw project hangt af van verschillende factoren, waaronder het type materiaal, de zaagmachine en de gewenste zaagsnede. Door te investeren in kwalitatief goede zaagbladen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften, kunt u niet alleen de efficiëntie van uw zaagwerk verbeteren, maar ook de levensduur van uw gereedschap maximaliseren. Ontdek het beste zaagblad voor uw projecten op de site van Abrado en bereik professionele resultaten met gemak.

Waarvoor gebruik je welke zaagbladen?

Het soort materiaal waarvoor een zaagblad gebruikt kan worden is afhankelijk van de hardheid van het zaagblad. Het materiaal waarvan het zaagblad is gemaakt moet harder zijn dan het materiaal wat je zaagt. Over het algemeen zijn decoupeerzaagbladen en reciprozaagbladen geschikt voor het zagen van zachte tot middel-harde materialen. Diamantzaagbladen worden gebruikt voor het zagen van de meest harde en veeleisende materialen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van zaagbladen?

Allereerst is het belangrijk om het type materiaal te overwegen dat je wilt zagen, zoals hout, metaal, kunststof of andere materialen. Elk type zaagblad is ontworpen met specifieke eigenschappen die het geschikt maken voor verschillende materialen. Daarnaast moet je letten op de zaagmachine die je gebruikt, aangezien niet alle zaagbladen compatibel zijn met alle machines. Verder is de zaagsnede die je wilt bereiken van belang, omdat sommige zaagbladen zijn geoptimaliseerd voor grove sneden terwijl andere geschikter zijn voor fijne en nauwkeurige sneden. Tot slot is de kwaliteit van het zaagblad van cruciaal belang voor duurzaamheid en prestaties. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je het juiste zaagblad kiezen dat voldoet aan jouw specifieke behoeften en eisen.

Koop het juiste zaagblad voor jouw klus bij Abrado

In het assortiment van Abrado zit een groot aantal verschillende zaagbladen waaronder decoupeerzaagbladen, reciprozaagbladen en diamantzaagbladen. Ben je opzoek naar een zaagblad voor een van jouw machines of projecten? Bekijk dan nu het assortiment van Abrado en vind het beste zaagblad voor jou situatie.

Bij Abrado koop je het complete assortiment Klingspor zaagbladen van Duits top-kwaliteit. Made in Germany staat voor hoge kwaliteit, precisietechniek en betrouwbaarheid, precies wat je terugziet in de zaagbladen van Klingspor.

Drie kwaliteitsklassen zaagbladen

Klingspor-zaagbladen zijn verkrijgbaar in drie kwaliteitsklassen, 300-serie (Extra), 600 serie (Supra) en 900 serie (Special).

Producten uit de 300-lijn (Extra) staan voor snelle sneden met vaak een grovere vertanding, tegen een zeer goede prijs-prestatieverhouding. Een zeer goede optie voor professionals die kiezen voor merk kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.

De 600-lijn (Supra) bestaat grotendeels uit standaard zaagbladen voor snel en zeer zuiver zagen. Een vaste keuze voor gebruikers die betrouwbaar en krachtig verbruiksmateriaal dagelijks inzetten voor de meest uiteenlopende zaagklussen.

De 900-serie (Special) bestaat uit speciale zaagbladen ontwikkeld voor specifieke toepassingen. Neem bijvoorbeeld het bijzonder smalle decoupeerzaagblad JS 931 WF voor extreem gebogen zaagsneden in hout of het reciprozaagblad RS 902 WQ voor zeer snelle zaagsneden in groen hout en brandhout. High performance gereedschap met lange standtijd en ook geschikt is voor zwaarste toepassingen. Voor gebruikers die de allerhoogste eisen stellen aan de prestaties en betrouwbaarheid van hun gereedschappen, kiezen voor zaagbladen uit de Special serie (900-serie). Diamantzaagbladen voor specifieke toepassingen zoals het doorzagen van tegels, asfalt of gewapend beton, vind je snel op Abrado.nl. Gebruik onze handige keuzeulp, selecteer je toepassing, diameter en asgat.

Zaagbladen voor elk merk gereedschap

Heb je een reciprozaagmachine van Makita, Milwaukee of een decoupeerzaag van Mafell of bosch? De zaagbladen van klingspor zijn geschikt voor bijna ieder merk zaagmachine. De Klingspor decoupeerzaagbladen zijn namelijk uitgerust met de T-schacht, de meest gebruikte opname bij decoupeerzaagmachines. Daardoor zijn deze decoupeerzaagjes inzetbaar bij elk merk machine voorzien van deze opname. De recirozaagbladen van klingspor hebben ½ inch opname wat ook binnen de gereedschapswereld een universele opname is. De Diamantzaagbladen zijn beschikbaar in verschillende diameters en hebben verschillende asgaten.